Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo îi cheamă pe liderii Armeniei şi Azerbaidjanului la respectarea încetării focului în Nagorno-Karabah şi căutarea unei soluţii diplomatice

Secretarul de stat a SUA, Mike Pompeo, i-a chemat pe liderii Armeniei şi Azerbaidjanului să respecte acordul de încetare a focului anunţat duminică, încălcat deja de ambele tabere, şi să caute o soluţie diplomatică la conflictul din Nagorno-Karabah, transmit marţi AFP şi Reuters.

Secretarul de stat i-a îndemnat, în convorbiri telefonice separate, pe prim-ministrul armean Nikol Pashinian şi pe preşedintele azer Ilham Aliev să 'respecte angajamentul de a pune capăt luptelor şi de a căuta o soluţie diplomatică la conflictul din Nagorno-Karabakh', potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Mike Pompeo a subliniat că nu există 'soluţie militară la acest conflict'.

Şeful diplomaţiei americane i-a primit vineri, tot separat, pe omologii săi azer Jeyhun Bairamov şi armean Zohrab Mnatsakanian, discuţiile fiind urmate de o declaraţie comună de 'încetare a focului umanitară' anunţată duminică.

Acordul a fost însă rapid încălcat, la fel ca precedentele.

Un prim armistiţiu fusese încheiat între Erevan şi Baku pe 10 octombrie la Moscova, urmat de un al doilea pe 17 octombrie la Paris.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

Cele două ţări se acuză reciproc de atacarea populaţiei civile de la izbucnirea ostilităţilor, pe 27 septembrie, în această regiune azeră muntoasă controlată de separatiştii armeni susţinuţi de Erevan.

SUA fac parte, alături de Franţa şi de Rusia, din Grupul de la Minsk, format în urmă cu mulţi ani de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru a fi principalul mediator în conflictul din Nagorno-Karabah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.