Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo susține că virusul Sars-Cov-2 vine din laboratorul din Wuhan: 'Există o grămadă de dovezi. Am mare încredere că așa este'

pbs
Mike Pompeo

Fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat că este de părere că pandemia de coronavirus a apărut printr-o scurgere dintr-un laborator din Wuhan și că, sub administrația Trump, SUA au fost aproape de a descoperi detaliile despre cum a început, informează Fox News.

În timpul unui interviu acordat „Fox News Sunday”, Pompeo a contestat o întrebare despre faptul că administrația Trump nu a obținut suficiente informații din China cu privire la originile COVID-19. "Avem o idee foarte bună despre ce s-a întâmplat aici", a spus Pompeo. "Există o cantitate enormă de dovezi că a existat o scurgere de la Institutul de Virologie Wuhan. Există o grămadă de dovezi. Am mare încredere că așa este. Am presat Partidul Comunist Chinez cu adevărat - nu doar Departamentul de Stat." Pompeo a continuat spunând că administrația SUA este „serioasă în acest demers”.

„Chinezii s-au angajat într-o acoperire masivă”

Un membru al consiliului consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat săptămâna trecută către Fox News că „acoperirea masivă” a Chinei pe COVID-19 se întâmplă și astăzi, pe măsură ce teoria originii scurgerilor de laborator din Wuhan câștigă avânt. "Chinezii s-au angajat într-o acoperire masivă care se desfășoară până în prezent, implicând distrugerea eșantioanelor, ascunderea dosarelor, plasarea unui ordin universal pentru oamenii de știință chinezi și încarcerarea jurnaliștilor, a cetățenilor chinezi care puneau cele mai de bază întrebări", a spus Jamie Metzl.

Pompeo a declarat duminică că SUA au fost „foarte aproape de a putea depune un caz pentru ceea ce s-a întâmplat de fapt” cu COVID-19. „Știm destul acum, acoperirea continuă și este timpul pentru responsabilitate”, a spus el.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Întrebat în mod clar dacă crede că virusul a venit dintr-o scurgere din Institutul Wuhan, Pompeo a spus: „Da”.

Un diplomat chinez de vârf ar fi declarat vineri actualului secretar de stat Antony Blinken că teoria scurgerilor de laborator este „absurdă”. Între timp, Blinken "a subliniat importanța cooperării și transparenței în ceea ce privește originea virusului, inclusiv necesitatea unor studii conduse de experți în faza 2 a OMS în China", a declarat un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.