Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliard plus miliard din Fondul de rezervă - După miliardul lui Cîțu din octombrie, și Ciucă a alocat un miliard de lei pentru primari

Mediafax
bani

Guvernul a alocat, în şedinţa de vineri, peste un milion de lei din Fondul de rezervă pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale.

”La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a alocat, în şedinţa de astăzi, 1.029.189.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unităţi administrativ-teritoriale. Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Judeţene şi a autorităţilor locale, prin Instituţia Prefectului din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârşitul anului 2021”, a transmis, vineri, MInisterul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.

Totodată, autorităţile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 23 de Consilii Judeţene, 59 de municipii, 205 oraşe, şi 2.769 de comune primesc 1.029.189.000 de lei în total.

În luna octombrie, Guvernul Cîțu a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru primari. Cu această ocazie, PSD a depus o plângere penală, acuzând o alocare ilegală doar pentru primarii PNL și UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.