Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarii lumii anunţă Apocalipsa pentru UE: Ce se va întâmpla după Brexit

al-jazeera.com
brexit

Cei mai bogaţi oameni din lume fac anunţuri apocaliptice pentru Uniunea Europeană. Ce se va întâmpla după Brexitul din Marea Britanie? Nimic de bine.

Pe masura ce se apropie referendumul referitor la apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana, programat pe 23 iunie, analistii si investitorii financiari au urmarit cu atentie indicii care sa arate efectul rezultatului scrutinului asupra pietelor si politicilor economice pe termen scurt si lung, iar MarketWatch a intervievat o serie de personalitati, intre care Warren Buffett, Jamie Dimon si Janet Yellen. ”Brexit-ul nu ar schimba nimic din ceea ce am facut. Nu mi-as vinde ferma. Nu mi-as vinde proprietatea. Nu mi-as vinde casa. Nu as cumpara o alta masina. Si in mod sigur nu mi-as schimba investitiile. Dar sper ca nu o vor face”, a spus Warren Buffet, presedinte si director general al grupului Berkshire Hathaway, la televiziunea CNBC, scrie news.ro.

Citeşte şi: Mişcare de ultimă oră a Ministerului Justiţiei: Mutarea Ralucăi Prună

”In opinia mea, va fi o problema extraordinara pentru economia britanica si locurile de munca, daca britanicii vor decide la referendumul din 23 iunie ca tara sa iasa din UE”, a spus Jamie Dimon, director general al bancii JPMorgan Chase, care a anticipat, la inceputul lunii iunie, modificari ale legislatiei financiare in UE. In cazul angajatilor din Marea Britanie ai JPMorgan, Dimon a spus ca nu stie daca vor fi afectate 1.000 de locuri de munca sau 2.000, in cazul unui Brexit. ”Ar putea fi pana la 4.000 de locuri de munca si ar putea fi locuri de munca care ar putea fi pierdute peste tot in Marea Britanie”, a avertizat Dimon. JPMorgan are circa 16.000 de angajati in Marea Britanie.

Citeşte şi: Oamenii premierului sar la gâtul conducerii Ministerului de Interne

”Marea Britanie ar trebui sa ramana in Uniunea Europeana. Ar beneficia atat Marea Britanie cat si Uniunea Europeana”, a scris pe Twitter presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi. "Ma rog ca Marea Britanie sa plece din UE. Daca Marea Britanie va parasi UE, va fi o miscare a altor tari, care vor iesi si ele. Destramarea UE va face minuni pentru cresterea economica”, a declarat investitorul elvetian Marc Faber pentru MarketWatch. El a aratat ca alte tari considera ca acest fapt ar destabiliza UE, dar el are o alta opinie. ”Nimeni nu imi poate spune ca Europa era intr-o sotuatie mai proasta inainte de UE si euro...Toti birocratii afirma ca va fi un dezastru, dar nu exista nicio baza ca va fi un dezastru. Elvetia nu este membra a UE, dar este bine”, potrivit lui Faber.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

”Daca Marea Britanie pleaca din Uniunea Europeana, ar putea declansa un exod general, iar dezintegrarea UE ar deveni practic inevitabila”, a afirmat miliardarul George Soros pentru Wall Street Journal. El a spus inca ca are incredere ca pe masura ce se apropie referendumul, tabara care vrea ramanerea in UE va castiga teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.