Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispariție ciudată: Miliardarul Jack Ma este de negăsit după un conflict cu Guvernul chinez

dnaindia.com
Jack Ma

Miliardarul chinez Jack Ma, al 17-lea cel mai bogat om de pe planetă, este de negăsit de peste două luni de zile, după ce a intrat în conflict frontal cu Guvernul chinez. Potrivit Forbes, averea lui Jack Ma este de 38,8 miliarde de dolari.

Citește și: Urmează debarcarea Avocatului Poporului (surse)

Omul de afaceri chinez, fondator al platformei Alibaba, cel mai mare site de vânzări online din China, nu a mai fost văzut în public din luna noiembrie a anului trecut. Jack Ma (55 de ani) nu a aparut nici în ultimului episod al show-ului său de talente, „Africa’s Business Heroes”, care le oferă antreprenorilor africani şansa de a câştiga 1,5 milioane de dolari. În plus, Ma a fost şters de pe pagina de internet a show-ului şi nu a fost inclus în videoclipurile de promovare.

Dispariția lui Jack Ma vine după eșecul listării grupului Ant, iar Guvernul de la Beijing au luat în vizor companiile miliardarului, după ce Ma a criticat în mod public autorităţile de reglementare financiară din China.

În octombrie, listarea duală a grupului Ant a fost oprită după ce autorităţile au semnalat o serie de „probleme majore”, incluzând aici un set de schimbări raportate la mediul de reglementare al fintech-urilor.

Anterior, Ma a declarat că sistemul de reglementare continuă să sufoce inovaţia şi trebuie reformat imediat dacă intenţionează să alimenteze creşterea economică din ţară.

Cel care ar fi oprit listarea – care ar fi marcat cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) de anul trecut – ar fi fost preşedintele chinez Xi Jinping, scria în noiembrie The Wall Street Journal.

Alibaba este una dintre cele mai mari companii de e-commerce din lume, vânzările depăşind 56 de miliarde de dolari în timpul evenimentului de shopping Single’s Day din 2020. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Jack Ma deţine o avere netă de 50,6 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.