Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Roman Abramovici dă în judecată o editură care a publicat o carte despre Vladimir Putin: Ce l-a deranjat pe patronul lui Chelsea Londra

captura Facebook
vladimir putin

Miliardarul rus Roman Abramovici a intentat un proces de calomnie împotriva editurii britanice HarperCollins, care a publicat o carte în care se afirmă că el a cumpărat clubul de fotbal Chelsea la ordinul Kremlinului, transmite AFP. Editura a comunicat că se va apăra în faţa acuzaţiilor, susţinându-şi ferm poziţia.

Cartea "Oamenii lui Putin" a jurnalistei Catherine Belton a fost publicată în 2020. Autoarea scrie că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dirijat un flux masiv de bani murdari pentru extinderea influenţei ruse în lume, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Printre altele, ancheta jurnalistei a descoperit că în cadrul acestei operaţiuni Putin i-a cerut personal lui Abramovici să cumpere clubul Chelsea în 2003. După achiziţie şi alte investiţii masive, echipa cu probleme în campionatul englez a ajuns o stea a fotbalului european.

Abramovici a susţinut într-un comunicat că în carte apar "mai multe declaraţii false şi calomniatoare despre mine, în special privind achiziţia Chelsea Football Club şi activităţile acestuia". Avocaţii magnatului au adăugat că autoarea "afirmă în mod injust că clientul nostru a acţionat în mod incorect".

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Oligarhul în vârstă de 54 de ani a păstrat în aparenţă distanţa faţă de Kremlin de când a ajuns la putere Putin. Abramovici a făcut afaceri în special în sectorul metalurgic, după dezmembrarea URSS. În prezent, revista Forbes apreciază că averea lui este de peste 14 miliarde de dolari.

Editura a confirmat marţi demersul judiciar împotriva sa şi a lui Belton şi a insistat că "va apăra viguros dreptul de a scrie despre probleme de interes public considerabil".

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.