Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionarul KIA, care a vrut să salveze Rapid de la faliment, a murit

Liviu Goncea

Afacerist supranumit milionarul KIA, care a vrut să salveze Rapid de la faliment, a murit

Lumea afacerilor este în doliu, după moartea unuia dintre bogătașii care au vrut să salveze la un moment dat echipa Rapid de la faliment.

Daniel Tudorache a anunțat decesul lui Liviu Goncea. „Drum lin spre cer, Liviu! Mulțumesc pentru prietenia ta. Mulțumesc pentru că timp de 30 de ani ai fost alături de mine, ajutându-mă și susținându-mă.

Sunt trist, mă doare. Ai plecat dintre noi mult prea devreme. Mai aveai multe de făcut și de oferit. Dumnezeu să te odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, pe Facebook, anunță romaniatv.net.

Cine a fost Liviu Goncea

Liviu Goncea a fost un om de afaceri influent. El a cumpărat 48% din acțiunile Rapidului, când echipa era în Liga a II-a. Era supranumit ”milionarul KIA” și a fost consilier local al Primăriei Sectorului 1, ales pe listele PSD – UNPR. A fost și-n PSD, și-n PMP.

Declarația de avere din 2019 lista nouă conturi ale lui Liviu Goncea, în valoare de aproximativ 730.000 de euro. La nivelul lui 2020, deținea 51% din acțiunile Mit Motors International și KIA Romauto. De asemenea, mai avea trei terenuri în București și Sinaia și o casă de vacanță în Sinaia.

Liviu Goncea s-a făcut remarcat în mediul de afaceri, în special din domeniul auto. El a fost unul dintre cei care au vrut să salveze echipa Rapid. A fost acționar al clubului, cu 48% din acțiuni, atunci când echipa se afla în Liga a II-a.

Totodată, Goncea s-a implicat și în viața politică. A candidat pentru funcția de primar al Sectorului 1, în anul 2012, anunțând la vremea respectivă că dorea să mute Gara de Nord în afara Bucureștiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.