Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarii lumii se spală la lighean și toarnă apă cu găleata în WC: Condiții de lumea a treia în cea mai luxoasă stațiune spaniolă

Freepik.com
Statiune de lux

Spania, lovită de secetă, întrerupe apa la stațiunea de joacă a miliardarilor lumii. Localnicii au fost nevoiți să folosească găleți pentru a trage apa la toaletă sau chiar să se spele la lighean, în timpul întreruperii apei între orele 21.00 și 7.00.

 

O stațiune spaniolă, locul de joacă al bogaților lumii a fost scufundată în condiții de "lumea a treia", deoarece autoritățile locale au tăiat apa joi, timp de jumătate de zi. Sotogrande este populară printre regalități, oligarhi ruși, celebrități și fotbaliști. Restricțiile de apă impuse celor 2.500 de locuitori din Sotogrande la începutul acestui an includ interdicția de a uda grădinile, de a curăța drumurile și de a umple piscinele private.

Familiile din Sotogrande, pe Costa del Sol, au fost avertizate doar o zi să umple găleți pentru a trage apa la toaletă și să cumpere apă îmbuteliată, înainte ca autoritățile locale să închidă robinetele. Stațiunea ultra-luxoasă - formată din vile mari protejate de porți electrice și garduri vii înalte - este populară printre membrii familiilor regale, oligarhi ruși, celebrități și fotbaliști.

Eddie Jordan, fostul fotbalist de la Chelsea Glen Johnson, fostul claviaturist de la Genesis Mike Rutherford și Nick Knowles de la BBC sunt proprietari de case în stațiunea unde o vilă cu nouă paturi costă peste 23.000.000 de euro.

Stațiunea ultra-luxoasă, cu condiții de lumea a treia

 

Autoritățile au anunțat marți întreruperea alimentării cu apă pe timp de noapte, iar prima întrerupere a avut loc aseară, de la ora 21.00, urmând ca alimentarea cu apă să fie reluată până la ora 7.00 dimineața.

Unul dintre locatarii cartierului ultra-luxos, un fost director de transport maritim care locuiește în complexul privat de patru ani, a declarat că astăzi, la ora 10.30, încă nu era apă: "A fost un șoc uriaș când am fost anunțați de acest lucru abia cu o zi înainte. Întreaga comunicare în jurul acestei situații a eșuat complet. Întregul Sotogrande este format din vile mari și, cu cinci terenuri de golf, consumă multă apă, dar am locuit în Orientul Mijlociu timp de opt ani și nu am avut niciodată probleme cu aprovizionarea cu apă. Există o școală mare aici, cu mii de copii care vor trebui să se spele și să se spele pe dinți în fiecare dimineață. Cum vor putea face asta? Din 2013 există o secetă în Spania, dar nici consiliile naționale, nici cele regionale și nici cele locale nu au luat măsuri adecvate. Guvernului pentru această zonă nu le pasă. Sunt departe și tot ce putem face este să ne plângem și să sperăm că ne ascultă', a spus el, nemulțumit, pentru Daily Mail.

Restricțiile impuse celor 2.500 de locuitori din Sotogrande la începutul acestui an includ interdicția de a uda grădinile, de a curăța drumurile și aleile, fântânile ornamentale, de a spăla mașinile și de a umple piscinele private. Locuitorii din Costa Del Sol au fost afectați de restricțiile de apă, unii dintre ei rămânând fără apă timp de mai multe zile. Zeci de familii din satul Valle Romano din Costa del Sol au rămas fără apă timp de până la cinci zile. Locuitorii satului, situat pe dealurile de deasupra orașului Estepona, s-au plâns că nu pot face duș, nu pot folosi toaleta și nici măcar nu pot să-și mențină copiii curați.

Hotelul lui Messi, afectat de restricțiile pentru secetă

 

Legenda fotbalului Lionel Messi deține, de asemenea, hotelul MiM Sotogrande Club Marítimo din port, care are 45 de camere în stil loft, toate cu vedere la Marea Mediterană.

Regele Charles și prinții William și Harry au jucat, de asemenea, în turnee de polo în Sotogrande, în timp ce Tony Blair, Mariah Carey și Rod Stewart sunt vizitatori frecvenți.

Sotogrande este, de asemenea, o Mecca pentru jucătorii de golf, orașul găzduind patru terenuri de campionat care se numără printre cele mai bune din Europa. Este, de asemenea, una dintre cele mai importante destinații sportive din Europa, cu oferte de sporturi nautice, tenis și polo.

Seceta provoacă, de asemenea, îngrijorare pentru turiștii internaționali, unele familii care au rezervat AirBnBs în Malaga fiind îndemnate să respecte restricțiile locale. Un turist a scris pe Grupul de Facebook International People in Malaga: "Gazda mea Airbnb tocmai a trimis un mesaj că, din cauza lipsei de precipitații, apartamentul nostru rezervat pentru luna iulie nu va avea apă de la 23:00 la 7:00 dimineața. Sună normal?“

Ministrul spaniol al Turismului a emis un avertisment pentru turiști, deoarece aceștia folosesc o cantitate de apă aproape dublă față de locuitorii din zonă.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.