Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionarul Florin Panea, supranumit 'Regele pantofilor', inculpat și cu averea sub sechestru

Bihoreanul
Florin Panea

Afaceristul român Florin Panea, proprietarul lanţului „Leonardo”, a fost inculpat pentru fraudă, iar averea i-a fost pusă sub sechestru pentru că a „construit” un circuit evazionist prin care a păgubit bugetul public cu 53 milioane lei, conform Adevărul.

Măsurile au fost dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor într-un dosar preluat de la procurorii DIICOT şi care priveşte afaceri derulate de milionar cu firme „fantomă” în perioada 2011 - 2015.

Supranumit „Regele pantofilor”, Panea ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi fiscale, în calitate de administrator al grupului Leonardo, 705 facturi fictive privind achiziții de de încălțăminte, marochinărie, îmbrăcăminte, accesorii.

Facturile au fost emise de cinci firme cu sediul în Bucureşti şi una cu sediul în Oradea, denumite de anchetatori „firme bidon” care, la rândul lor, pentru a pentru a crea o aparență de legalitate, au declarat în mod fictiv achiziții de la alte societăți de pe teritoriul național cu comportament de tip fantomă.

Mărfurile au existat în realitate, spun anchetatorii, însă au fost preluate direct fie de la furnizorii intracomunitari din Italia ai firmelor deţinute de Panea, fie din complexul Dragonul Roşu din Bucureşti.

Cele şase firme au fost interpuse în tranzacţiile intracomunitare pentru a realiza un circuit de documente fictiv, care să-i permită milionarului să creeze taxă pe valoare adăugată deductibilă dar şi să se poată sustrage de la plata TVA rezultată din valorificarea mărfurilor achiziţionate.

În final, banii au fost retraşi de reprezentanţii legali ai societăţilor, direct de la bancă sau prin ATM-uri, folosindu-se ca justificare explicaţii şi documente fictive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.