Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionarul Horia Simu a fost arestat

horia simu

Omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv în dosarul retrocedărilor. Simu este acuzat că ar fi beneficiat ilegal de o despăgubire de aproape 130 de milioane de euro, după ce terenul pentru care a cumpărat drepturi litigioase a fost supraevaluat, Prejudiciul se ridică la 55 milioane de euro.H oria Simu a obţinut un profit de peste o sută de miliane de euro după ce a fost despăgubit de ANRP.

Omul de afaceri a cumpărat drepturile litigioase pentru o clădire cu teren pentru doar un milion şi jumătate de dolari, adică aproape 1.350.000.

După ce Comisia pentru Despăgubiri a evaluat bunurile, experţii au stabilit ca Horia Simu să primească aproape 103 milioane de euro, adică de aproximativ 80 de ori mai mult decât a plătit pentru drepturile litigioase.

La percheziţiile făcute ieri, procurorii au găsit în locuinţa lui Horia Simu 150 de tablouri semnate de pictori celebri ca Samuel Mutzner, Corneliu Baba sau Corneliu Pătraşcu.

Operele de artă vor fi expertizate de DNA pentru a li se stabili autenticitatea şi valoarea. Apoi, tablourile vor ajunge la Muzeul de Artă al României pentru a fi depozitate aşa cum s-a întâmplat şi în cazul operelor de artă ridicate din locuinţa lui Darius Vâlcov.

Procurorii DNA îl acuză pe omul de afaceri de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit acestora, terenul şi clădirea au fost supraevaluate, iar ANRP a plătit cu 55 de milioane de euro mai mult decât trebuia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.