Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militanții de stânga, o nouă 'victorie': trofeele de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin vor fi neutre din punct de vedere al genului

World Festivals
berlinala

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin au decis ca trofeele pe care le acordă pentru interpretare să fie, anul viitor, neutre din punct de vedere al genului şi au anunţat un nou premiu în palmares, relatează News.ro.

În locul premiilor pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, trofeele Ursul de Argint vor fi acordate pentru cea mai bună interpretare principală şi pentru cea mai bună interpretare secundară, au anunţat luni organizatorii, citează Variety.

„Credem că să nu separăm pe bază de gen premiile din zona actoriei cuprinde un semnal pentru o conştientizare mai mare în industria filmului”, au spus directorii Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

Ei au precizat şi că trofeul „Alfred Bauer”, retras din palmaresul ediţiei de anul acesta după ce a fost dezvăluit că primul director al Berlinalei a avut un rol important în perioada nazistă, nu va mai fi acordat în festival.

Un nou premiu, Ursul de Argint - Premiul juriului, va fi introdus.

Juriul internaţional va acorda opt premii în competiţia principală: Ursul de Aur pentru cel mai bun film (acordat producătorilor), Ursul de Argint - Marele premiu al juriului, Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor, Ursul de Argint - Premiul juriului, Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare principală, Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare secundară, Ursul de Argint pentru scenariu şi Ursul de Argint pentru contribuţie artistică.

A fost anunţat şi că Generation Kplus şi Generation 14plus, competiţii din secţiunea Generation, vor cuprinde doar lungmetraje.

Toate detaliile despre schimbările făcute în structura şi programarea festivalului, inclusiv numărul de filme invitate, vor fi decise de management în următoarele săptămâni. Înscrierea filmelor va debuta pe 1 septembrie, când regulamentul va fi publicat pe site-ul evenimentului.

Cea de-a 71-a ediţie a Berlinalei va avea loc între 11 şi 21 februarie 2021, în format fizic. Un model de eveniment hibrid este luat în calcul pentru European Film Market.

Anul acesta, lungmetrajul iranian „There Is No Evil”, de Mohammad Rasoulof , a primit marele trofeu Ursul de Aur al Festivalului de Film de la Berlin, iar Cristi Puiu a fost desemnat cel mai bun regizor din competiţia Encounters, aflată la prima ediţie, pentru lungmetrajul „Malmkrog”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.