Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militanţii talibani au pierdut controlul a trei districte afgane

talibani

Militanţii talibani au pierdut controlul a trei districte afgane, pentru prima dată din 2016, a indicat Inspectorul general special american pentru reconstrucţie în Afganistan (SIGAR) într-un raport dat publicităţii marţi, relatează agenţia dpa, potrivit Agerpres.

Talibanii controlau la jumătatea lunii mai 56 din cele peste 400 de districte afgane, faţă de 59 în ianuarie, potrivit organismului de supraveghere înfiinţat de către Congresul SUA. 

La jumătatea lunii mai, guvernul afgan controla 56,3 % din toate districtele, înregistrându-se o scădere uşoară faţă de 57 % în mai 2017, potrivit raportului SIGAR.

Citește și: Giuseppe Conte face apel pentru inițierea rapidă a discuțiilor bilaterale între UE și SUA privind comerțul

În provincia Uruzgan, talibanii controlează sau îşi menţin influenţa asupra a şase districte şi 53 % din populaţia lor. În Kunduz, militanţii deţin controlul a cinci din cele şapte districte ale provinciei şi asupra a 62 % din populaţie. Persistă însă controlul puternic al talibanilor în provincia Helmand, unde nouă din cele 14 districte şi 65 % din locuitori se află sub dominaţia lor. 

Raportul SIGAR subliniază de asemenea numărul mare de victime în rândul armatei afgane. Forţele guvernamentale au pierdut circa 8.500 de militari în perioada aprilie 2017 - jumătatea lunii mai 2018, respectiv 23 de persoane în medie pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.