Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giuseppe Conte face apel pentru inițierea rapidă a discuțiilor bilaterale între UE și SUA privind comerțul

orfoonline.org
Giuseppe conte

Noul premier al Italiei, Giuseppe Conte, a făcut apel pentru inițierea rapidă a discuțiilor bilaterale între Uniunea Europeană și Statele Unite privind comerțul, cu care cele două părți au convenit săptămâna trecută, relatează site-ul Politico.eu, potrivit Mediafax.

"Consider că acest lucru este fundamental și trebuie să lucrăm la el imediat pentru a ne asigura că cetățenii europeni, americani, italieni, beneficiază de o relație comercială mai echitabilă și care este reciprocă", a afirmat Conte în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Casa Albă.

Afirmațiile lui Conte fac referire la o înțelegere făcută săptămâna trecută între președintele american Donald Trump și preșecintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind inițierea unor discuții menite să evite noi tarife în importurile auto, cât și reducerea tarifelor deja impuse.

Donald Trump a declarat că este încrezător în negocieri, în pofida faptului că Uniunea Europeană a "profitat de Statele Unite" în trecut.

"Cred că ne vor trata corect și noi îi vom trata corect", a răspuns liderul de la Casa Albă.

Citește și: Cel puțin zece persoane au murit în Filipine, după ce o camionetă a explodat în timp ce era verificată la un punct militar

Juncker și Trump au convenit săptămâna trecută să creeze un "grup de lucru bilateral" care să stabilească parametri pentru viitoarele discuții.

Reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer și comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, sunt așteptați să conducă acest efort. Cu toate acestea, nu există încă niciun anunț oficial privinnd persoanele care vor face parte din grup.

Donald Trump a anunțat, de asemenea, că a discutat cu Giuseppe Conte despre extinderea comerțului între cele două state. Acesta a făcut apel companiilor italiene să investească mai mult în Statelor Unite și companiilor americane să investească mai mult în Italia.

"Este un loc extraordinar cu oameni extraordinari", a afirmat Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.