Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militari francezi în Ucraina: Rusia avertizează că vor fi ținte legitime

life.ro.
legiunea straina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de către armata rusă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Preşedintele Macron a provocat controverse în februarie, spunând că nu poate exclude desfăşurarea de trupe terestre în Ucraina în viitor. Liderul francez a avertizat că, dacă Rusia va câştiga în Ucraina, atunci credibilitatea Europei va fi redusă la zero. El şi-a reconfirmat această poziţie într-un interviu recent acordat revistei The Economist.

"Este ştiut faptul că Macron însuşi explică această retorică prin dorinţa de a crea un fel de ambiguitate strategică pentru Rusia", a comentat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. "Trebuie să îl dezamăgim - pentru noi situaţia pare mai mult decât sigură", a adăugat Zaharova într-un briefing de presă.

"Dacă francezii apar în zona de conflict, ei vor deveni în mod inevitabil ţinte pentru forţele armate ruse. Mi se pare că Parisul are deja dovada acestui lucru", a menţionat ea. Zaharova a precizat că Rusia vede deja un număr tot mai mare de cetăţeni francezi printre cei ucişi în Ucraina.

Rusia a declarat luni că va exersa desfăşurarea de arme nucleare tactice în cadrul unui exerciţiu militar, după ceea ce Moscova a declarat că sunt ameninţări din partea Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.