Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii americani, ÎN PERICOL! Talibanii ameninţă să-şi reia atacurile dacă nu se retrag din Afganistan la 1 mai

talibani

Talibanii au ameninţat vineri cu reluarea ostilităţilor împotriva forţelor străine din Afganistan, dacă acestea nu respectă termenul de 1 mai stabilit pentru retragere, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Avertismentul talibanilor vine după ce joi noul preşedinte al SUA Joe Biden a afirmat că va fi "greu" ca toţi soldaţii americani să fie retraşi până la acest termen, care a fost convenit anul trecut cu Washingtonul.

Talibanii subliniază într-un comunicat că vor fi "obligaţi să continue Jihadul şi lupta armată împotriva forţelor străine pentru a elibera ţara", în cazul în care termenul nu va fi respectat.

Joi, în cadrul primei conferinţe de presă din mandatul său, Joe Biden a declarat că Statele Unite nu intenţionează să rămână ''mult timp'' în Afganistan, dar că ar fi dificil să respecte termenul de retragere a trupelor americane la 1 mai.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă? ,

"Nu am intenţia să rămânem acolo mult timp", a dat asigurări Joe Biden, insistând în acelaşi timp că "ar fi greu să se respecte termenul limită de 1 mai, din motive strategice". ''Dacă plecăm, o vom face într-un mod securizat şi ordonat. Suntem în discuţii cu aliaţii şi partenerii noştri despre cum să procedăm'', a adăugat preşedintele democrat.

Statele Unite au încheiat în februarie 2020, sub administraţia lui Donald Trump, un acord istoric cu talibanii. Acesta prevede retragerea tuturor soldaţilor americani până la 1 mai, în schimbul unor garanţii de securitate şi a deschiderii unor negocieri directe fără precedent între insurgenţi şi autorităţile de la Kabul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.