Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii români au efectuat o misiune de sprijin în zona afectată de incendii de vegetaţie din Slovenia, acţionând cu 10.000 litri de apă

Agerpres.ro
 C-27 J Spartan

Două aeronave C-27 J Spartan, aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române, au efectuat o misiune de sprijin în zona afectată de incendii de vegetaţie de pădure de la Kostanjevica na Krasu, Slovenia, acţionând cu 10.000 litri de apă.

La misiunea internaţională de sprijin participă din cadrul MApN aproximativ 30 de militari - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care va menţine legătura cu autorităţile din Republica Slovenia, precizează Ministerul Apărării Naţionale pe Facebook.

Sprijinul internaţional pe care România îl acordă autorităţilor din Slovenia s-a realizat în baza solicitării acestora de asistenţă internaţională, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, sâmbătă, o alertă prin care avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că există pericole majore din cauza incendiilor izbucnite în regiunea Kras, ca urmare a valului actual de caniculă, potrivit Agerpres.ro.

"Incendiile au devastat o porţiune semnificativă de câmpie şi deal din regiunea vestică Kras, pentru stingerea lor fiind deja cooptaţi 1.000 de pompieri şi peste 260 de lucrători forestieri. Forţele Armate ale Republicii Slovenia sunt, de asemenea, implicate în eforturile de stingere a incendiilor", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.