Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Militarii români din străinătate, convocați în videoconferință de ministrul Apărării și șeful Statului Major

militari romani

Militarii români din străinătate au fost convocați în videoconferință de ministrul apărării și de șeful Statului Major al Apărării. Este vorba despre militarii aflați în misiuni externe, inclusiv în zonele de conflict, informează Mediafax.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au discutat luni, în cadrul unei videoconferințe desfășurate la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operații din Kosovo, Bosnia și Herțegovina și Republica Centrafricană, precum și cu detașamentele aflate în misiuni în Polonia și Bulgaria.

Militarii români au prezentat analiza situației de securitate din zonele de responsabilitate și stadiul de îndeplinire a misiunilor.

„Este esențial să recunoaștem eforturile și sacrificiile militarilor români care se află acum, în preajma Sărbătorilor Pascale, în misiuni în afara României. Angajamentul lor uneori înseamnă să fie departe de familie la anumite sărbători și tocmai acest lucru, alături de îndeplinirea misiunilor la standarde foarte bune, este o dovadă extraordinară a profesionalismului și a dăruirii personalului implicat”, a arătat Angel Tîlvăr.

Este final de rotație a trupelor

Șeful Apărării a afirmat că „îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor externe de către militarii români este o marcă a armatei în procesul mai larg al respectării de către România a angajamentelor internaționale”.

„Pentru că suntem la finalul rotației trupelor, vă cer și dumneavoastră să mențineți cadența celor de la care ați preluat misiunea. Sunt convins că o să vă ridicați la nivelul așteptărilor noastre pentru că sunteți bine pregătiți. Contribuiți la bunul nostru renume în misiunile și operațiile NATO, UE sub mandat ONU. Sunteți ambasadori ai României, în mod special, ai Armatei României. Nu în ultimul rând, în contextul sărbătorilor pascale, faceți cunoscut camarazilor din țările aliate și partenere, atât cât se poate, frumoasele noastre tradiții naționale. Vă mulțumesc pentru modul exemplar în care vă îndepliniți misiunea!”, le-a transmis generalul Gheorghiță Vlad militarilor aflați în teatrele de operații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.