Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minerii din Valea Jiului vor lucra suplimentar și la sfârșit de săptămână

reuters
mina. mineri

Minerii din Valea Jiului, angajați ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), vor putea lucra suplimentar și în zilele sfârșitului de săptămână, la solicitarea administrației, în condițiile în care solicitările de energie electrică produsă în termocentrale sunt în creștere, aceeași tendință având-o și prețul din piața de energie.

Sindicatul "Muntele" a semnat un protocol cu administrația CEH în care se precizează că angajații minelor pot fi chemați la serviciu în zilele nelucrătoare din luna august, dacă aceștia sunt de acord.

"Este o perioadă în care producătorii de energie electrică pe bază de cărbune sunt principalii furnizori de energie în sistem. S-a semnat un protocol cu administrația CEH pentru luna august, care prevede că se va putea lucra pe bază de comandă, doar cine dorește, nu este obligatoriu. Încercăm să profităm din plin de acest vârf al cerinței de energie pe care putem să o producem noi (CEH, n.r.)', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului 'Muntele', Darius Câmpean.

Potrivit directorului general al CEH, Viorel Stancu, vremea secetoasă a dus la o creștere o solicitărilor de energie electrică produsă în termocentrale. Cererea mare se regăsește și în prețurile de pe piața de energie, care au crescut cu peste 30%, comparativ cu perioada similară din anii 2015 și 2016.

"Prețurile se regăsesc pe Piața Zilei Următoare (PZU) și sunt mult mai mari ca în perioada similară din anii precedenți. Prețurile sunt cu 30-40% mai mari ca în perioada similară a anilor 2015 și 2016', a precizat Stancu.

În cadrul CEH lucrează circa 5.000 de angajați, dintre care 3.000 de mineri muncesc la exploatările de huilă Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan, iar diferența la termocentralele Mintia și Paroșeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.