Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniserie documentară despre Revoluţia din 1989, la History

history.com
history

O miniserie documentară despre Revoluţia din 1989, care aduce în prim-plan mărturiile a şase participanţi la evenimentele Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi, va fi difuzată, începând de luni, la postul History, potrivit news.ro.

Episoadele vor fi difuzate şi pe canalele locale de social media, Facebook, Instagram şi YouTube ale History, din 23 decembrie.

„Ideea acestor mini-episoade a venit în urma numeroaselor dezbateri despre adevărul evenimentelor din decembrie 1989. Se spune că a existat cu adevărat o revoluţie la Timişoara, dar că unii oameni de la conducere, împreună cu serviciile secrete ar fi folosit această oportunitate pentru a-l răsturna pe Ceauşescu prin agitarea populaţiei, dezinformare şi haos. Astfel, au manipulat armata să tragă în cetăţeni şi au pus arme în mâinile unor civili foarte speriaţi şi confuzi, creând astfel îndeajunsă vărsare de sânge pentru a justifica execuţia soţilor Ceauşescu. De aceea nimeni nu ştie cu adevărat întreaga poveste, iar cei care o cunosc o vor lua cu ei în mormânt. Tot ce putem face este să punem povestirile cap la cap şi să analizăm situaţia din cât mai multe unghiuri”, a transmis într-un comunicat Ovidiu Grămesc, regizorul şi producătorul miniseriei realizate de History.

Citește și: Prezentatoare TV Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, a fost jefuită de bijuterii de 60 de milioane de euro

Miniseria este alcătuită din şase poveşti video a câte 60 de secunde, care surprind trăirile şi experienţele din timpul Revoluţiei ale celor şase protagonişti: Irina Margareta Nistor, Csilla Könczei, Oltin Dogaru, Mihai Dulea, Mircea Ionescu şi Nicu Grămesc.

Fiecare martor vorbeşte despre ce s-a întâmplat în acele zile, dar mai ales despre cum au fost percepute evenimentele în cele mai mari oraşe din ţară, dintr-o perspectivă cât se poate de personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.