Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerele se îngrașă: 421 de noi posturi la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene

Getty Images
functionar

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene își va mări schema de personal de la 1.407 posturi la 1.828 de posturi, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică. Potrivit ministerului, cei 421 de noi angajați, exclusiv demnitarii și cabinetele aferente demnitarilor, sunt necesari pentru ca România să-și îndeplinească obligațiile asumate față de Comisia Europeană prin PNRR.

Numărul secretarilor de stat va crește de la 5 la 7 posturi și se vor mai înființa două posturi de subsecretar de stat cu cabinetele aferente, mai prevede proiectul.

Ministerul spune că impactul financiar generat de cele 421 de noi angajări va fi acoperit de fondurile pe care le va atrage România.

Arhitectura ministerului va suferi modificări ample prin reorganizări, înființări, redenumiri, redimensionări și desființări ale mai multor compartimente, servicii și direcții. Se va înființa, de exemplu, `Direcția generală creșterea inteligentă, digitalizare și instrumente financiare' cu o întreagă structură aferentă, de la director general la compartimente.

In contextul crizei provocate de COVID-19, Comisia Europeana a instituit un mecanism de redresare si rezilienta pentru a furniza un sprijin financiar eficace si semnificativ menit sa accelereze implementarea reformelor sustenabile si a institutiilor publice conexe in statele membre.

Astfel, pentru a se asigura asumarea responsabilității la nivel național și concentrarea pe reformele și investițiile relevante, la nivelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a fost elaborat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prin care România iși stabilește domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.