Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în legătură cu Danemarca, unde nivelul de alertă teroristă rămâne la nivelul 4

KRQE
Danemarca

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autoritățile locale au decis menținerea nivelului de amenințare teroristă la nivelul 4.

Regatul Danemarcei - menținerea nivelului de alertă teroristă și a controalelor la frontiere, conform mediafax.

Potrivit MAE, autoritățile din Danemarca au decis menținerea nivelului de amenințare teroristă la nivelul 4, pe o scară de la 1 la 5 niveluri, deși amenințarea teroristă s-a intensificat, ca urmare și a controalelor la frontiere.

Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

Români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: (+45) 39 46 43 63, (+45) 39 46 47 74, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: (+45) 27 35 55 37. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://cooenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.