Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care sunt în Spania cu privire la posibile probleme din cauza referendumului ilegal din Catalonia

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Mâine în Catalonia autoritățile regionale au anunțat un referendum pentru independența față de Regatul Spaniei. Referendumul a fost declarat ilegal și interzis prin decizii ale Curții Constituționale a Spaniei și prin decizii ale autorităților centrale spaniole care au concentrat forțe polițienești masive în zonă. Din cauza posibilelor violențe sau alte evenimente neprevăzute, Ministrul Afacerilor Externe a emis o Informare pentru românii aflați în zonă:

Liviu Dragnea, avertisment fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis: 'Sigur va PIERDE'

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei să manifeste prudenţă în locurile aglomerate, în contextul demonstraţiilor care au avut loc în ultima perioadă în oraşul Barcelona şi în împrejurimi.

Posibile demonstraţii pot continua şi în următoarele zile, aspect care ar putea genera perturbări ale circulației rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Gigantul Dacia se pregăteşte 'să rupă piaţa': Ce preţ va avea cea mai nouă maşină electrică

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.”, se spune în informarea remisă STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.