Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Externe se declară 'deosebit de preocupat': 'Este esențială implicarea în mod special a Federației Ruse'

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe transmite că este "deosebit de preocupat" de concluziile investigaţiei Echipei Comune de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) a doborârii zborului MH17, care include experţi din Olanda, Ucraina, Malaysia, Australia şi Belgia, cuprinse în raportul interimar publicat în cursul zilei de 24 mai 2018.

În aplicarea Rezoluției 2166/2014 a Consiliului de Securitate al ONU, MAE consideră esențială implicarea în mod special a Federației Ruse pentru a-i aduce pe cei responsabili de această tragedie în faţa justiţiei.

România, alături de celelalte state membre ale UE, a sprijinit adoptarea la 25 mai 2018 a Declarației Înaltului Reprezentant al UE / Vicepreședintelui Comisiei Europene, Federica Mogherini, în numele Uniunii Europene privind rezultatele anchetei JIT în privința doborârii aeronavei MH17.

La 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului). În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean care deţinea şi cetăţenia română. Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia.

Vezi şi: Carbohidratii NU trebuie să fie inamicii siluetei! Secretul prin care îi transformi în energie, nu în grăsime .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.