Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Interne a lansat un spot intitulat 'Tu votezi! MAI te informează', cu informaţii legate de procedura de vot la referendum

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat un spot intitulat "Tu votezi! MAI te informează", care conţine informaţii despre procedura de vot la referendumul de sâmbătă şi duminică, dar şi recomandări pentru respectarea legislaţiei în domeniu.

Spotul video intitulat "Tu votezi! MAI te informează!" a fost postat pe pagina de internet a MAI, la secţiunea dedicată referendumului.

În secţiunea menţionată sunt enumerate principalele prevederi legate de organizarea şi desfăşurarea referendumului şi informaţii utile pentru cetăţeni în vederea participării la vot. De asemenea, sunt prevăzute contravenţiile şi infracţiunile care ar putea apărea în procesul electoral.

Acestea sunt reluate, pe scurt, şi in spotul video, în care cetăţenii sunt sfătuiţi să verifice valabilitatea actelor de identitate pentru a pute vota, să voteze o singură dată şi să respecte legislaţia electorală.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.