Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Antreprenoriatului: aproximativ 3.500 de firme primesc finanțare în cadrul IMM Agri-Food, după contestații

astraonline.ro
bani banca

Un număr total de 3.469 de decizii privind acceptarea de principiu la finanţare în cadrul programului IMM AGRI-FOOD au fost transmise, în urma soluţionării contestaţiilor depuse la pre-evaluarea automată, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care a publicat vineri lista cu statusul solicitanţilor, informează Agerpres.

Pentru aplicanţii acceptaţi în urma pre-evaluării, în limita bugetului alocat măsurii, aplicaţia informatică va genera contract de acordare a ajutorului de stat, care se va regăsi în contul aplicantului, şi va trimite pe adresa de corespondenţă un mesaj de atenţionare în acest sens.

Potrivit MAT, aplicanţii vor intra pe www.granturi.imm.gov.ro, vor introduce codul IBAN al întreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor încărca dovada cofinanţării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), vor descărca contractul de acordare a ajutorului de stat, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat şi, ulterior, îl vor transmite în aplicaţie în maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai târziu de data limită prevăzută în schema de ajutor - OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022.

"Doresc să atrag atenţia asupra termenului de 5 zile şi rog aplicanţii să se încadreze în limita de timp stabilită pentru semnarea şi transmiterea contractului de acordare a ajutorului de stat şi, astfel, să evităm situaţiile nedorite de respingere la finanţare din acest motiv", a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Beneficiarii care au îndeplinit toţi paşii procedurali, respectiv au semnat şi transmis contractul de acordare a ajutorului de stat, vor deschide conturi curente distincte pentru proiect la instituţia parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea măsurii pe perioada de derulare a acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.