Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul britanic al Apărării dă alerta: Rusia pregătește teroare cu rachete de croazieră în toiul ierii

Navy Recognition
Kalibr racheta

Rusia nu şi-a mai folosit rachetele de croazieră lansate din aer de flota sa de bombardiere grele de aproape două luni, ceea ce i-a permis probabil să acumuleze un stoc substanţial de astfel de arme înaintea iernii, arată Ministerul britanic al Apărării (MoD) în ultima sa actualizare a informaţiilor legate de frontul din Ucraina.

Este foarte probabil ca Rusia să folosească aceste rachete dacă va repeta efortul de anul trecut de a distruge infrastructura naţională critică a Ucrainei pe perioada iernii, arată evaluarea serviciilor de informaţii ale Ministerului britanic al Apărării.

Pe de altă parte, în perioada 18-19 noiembrie 2023, Rusia a lansat aproximativ 50 de vehicule aeriene de atac unidirecţional fără echipaj (drone) Shahed de fabricaţie iraniană, în principal spre Kiev, notează serviciul militar de la Londra. Acestea au fost lansate în valuri, pe două axe, de la Kursk spre est şi de la Krasnodar spre sud-est, au observat specialiştii militari britanici.

Unul dintre obiectivele Rusiei a fost, probabil, acela de a slăbi apărarea aeriană a Ucrainei, pentru a modela spaţiul de luptă înaintea unei eventuale campanii de iarnă concertate, cu lovituri împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, atrage atenţia MoD într-o postare pe X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.