Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii vrea să ofere dreptul la fonduri bugetare fundației la care scrie un secretar de stat

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind recunoaşterea Fundației "Observator Cultural" ca fiind de utilitate publică. Recunoașterea oferă fundației, printre mai multe drepturi, „dreptul preferențial la resurse provenite din bugetul de stat și din bugetele locale”.

Fundația editează publicația 'Observator cultural'. Din redacția revistei face parte unul din secretarii de stat de la Ministerul Culturii, Iulia Popovici.

Fundația "Observator Cultural" a fost înființată în anul 2010, ca persoană juridică română de drept privat, independentă, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial, cu sediul în municipiul București, str. Herăstrău, nr. 13, demisol, sector 1, România, fiind înregistrată în Registrul asociațiilor și fundațiilor cu nr. 12/08.06.2010, CIF 27042105. Conform Statutului Asociației, scopul acesteia îl constituie editarea publicației „Observator Cultural”, a altor cărți, reviste, ziare sau broșuri, promovarea valorilor culturale, susținerea și promovarea culturii și literaturii române, organizarea de evenimente culturale, finanțarea proiectelor culturale, promovarea valorilor culturale, din diverse domenii, în țara și străinătate.

Potrivit site-ului ministerului, Iulia Popovici (București) este critic de artele spectacolului și curator cu sediul în București. De asemenea, este expert în programele culturale românești și europene. În 2016, a fost consilier al ministrului Culturii. A publicat pe larg despre scena alternativă a artelor spectacolului, colective și artiști din România și Europa de Est, provocările sociale ale artelor contemporane și schimbarea practicilor de lucru. În perioada 2011-2018, a fost co-curator al Platformei independente de artele spectacolului a Festivalului Temps d’Images. A organizat o serie de showcase-uri și programe de artele spectacolului independente în România și în străinătate. Cea mai recentă publicație: Metaforă. Concept. Protest. Performance Art în România și Moldova (cu Raluca Voinea; Idea Design & Print / tranzit.ro, 2017).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.