Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe lituanian acuză Belarusul pentru încercarea de a accesa corespondenţa diplomatică

Orca
Lituania steag

Ministerul de Externe lituanian a acuzat vineri Belarusul că a încercat să-i acceseze corespondenţa diplomatică şi l-a convocat pe ambasadorul belarus pentru a-i înainta un protest pe acest subiect, relatează vineri Reuters.

Un curier diplomatic lituanian care se deplasa cu autoturismul de la Vilnius către Minsk, având asupra sa documente destinate ambasadei Lituaniei în Belarus, a primit la graniţă din partea vameşilor belaruşi solicitarea de a deschide valiza diplomatică sigilată, afirmă MAE lituanian. Curierul diplomatic lituanian a refuzat şi în urma acestui refuz nu i s-a permis intrarea în Belarus, adaugă diplomaţia lituaniană, care acuză Minskul de încălcare a regulilor ce guvernează activitatea diplomatică, scrie Agerpres.ro.

Acest nou incident survine în contextul tensiunilor dintre Belarus şi statele occidentale, amplificate după realegerea contestată anul trecut a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi mai recent de arestarea unui jurnalist activist belarus preluat de la bordul unui avion care a fost constrâns de autorităţile belaruse să aterizeze la Minsk.

Lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, care după alegerile de anul trecut s-a autoexilat în Lituania vecină, a cerut în mod repetat sporirea sancţiunilor occidentale împotriva Belarusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.