Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Finanţe a împrumutat 350 milioane lei de la bănci, în două emisiuni de titluri de stat, scadente în 2034, respectiv 2020

ministerul finantelor mfax

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi 350 milioane de lei de la bănci, în două emisiuni de titluri de stat, scadente în 2034, respectiv 2020, la o dobândă de 4,75% şi 3,13%, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

La prima emisiune, statul a scos la vânzare obligaţiuni în valoare de 100 milioane lei, cererea totală fiind de 320 milioane lei. La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Suma de 150 milioane lei a fost integral adjudecată de bănci în nume şi cont propriu.

La a doua emisiune, de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 200 milioane lei, au participat tot 7 dealeri primari. Cererea totală s-a ridicat la 381 milioane lei, iar suma adjudecată a fost de 200 milioane lei, din care bncile au licitat în nume şi cont propriu 150 milioane lei.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Ministerul de Finanţe a programat în octombrie licitaţii de 4 mld. lei pe piaţa internă, din care 200 mil. lei prin certificate pe 12 luni, cu 41.4% peste volumul realizat în septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.