Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Finanţe rus: Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an

ft.com
razboi rusia ucraina

Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare publicate miercuri de Ministerul de Finanţe rus, la aproape trei luni de la declanşarea amplei campanii militare ruse din Ucraina, transmite Reuters.

Rusia a cheltuit 1,7 mii de miliarde de ruble (26,4 miliarde de dolari) pentru apărare între ianuarie şi aprilie, aproape jumătate din cele 3,5 mii de miliarde de ruble - 2,6% din PIB - alocate pentru întregul an 2022.

Doar în aprilie, Rusia a cheltuit cu forţele militare 628 miliarde de ruble (9,7 miliarde de dolari), cu 128% mai mult faţă de aprilie 2021, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul finanţelor, care a prevăzut iniţial pentru 2022 un excedent bugetar de 1% din PIB, sau 1,3 mii de miliarde de ruble, se aşteaptă acum la un deficit de cel puţin 1,6 mii de miliarde ruble, având în vedere intervenţiile necesare pentru a contracara efectul sancţiunilor economice fără precedent impuse de Occident.

Guvernul va recurge la Fondul suveran, format din venituri din petrol şi gaz, atât pentru a acoperi deficitul, cât şi pentru a susţine valoarea acţiunilor, care a scăzut drastic după invazie, mai notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.