Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne al Germaniei anunță un număr record de infracţiuni de antisemitism în 2020

digi24.ro
Germania

Numărul infracţiunilor de antisemitism a ajuns anul trecut în Germania la un nivel record din ultimele două decenii, a indicat joi Ministerul federal de Interne, citând date preliminare, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

În rapoartele ministerului au fost consemnate 2.275 de infracţiuni cu motivaţie antisemită, dintre care 55 de infracţiuni cu violenţă şi 313 cazuri de propagandă.

Aceste cifre preliminare ar mai putea fi suplimentate sau corectate, dar, dacă se vor confirma, vor însemna cel mai ridicat bilanţ de infracţiuni antisemite începând din 2001, de când poliţia le consemnează într-un registru al infracţiunilor motivate politic.

În 2019 au fost raportate 2.032 de infracţiuni de antisemitism.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

Conform Ministerului de Interne, infracţiunile de anul trecut au implicat 1.367 de suspecţi, cinci reţineri şi niciun mandat de arestare.

Autorităţile afirmă că majoritatea incidentelor au avut o motivaţie de extremă dreapta.

'Din cauza numeroaselor incidente antisemite la demonstraţiile negaţioniştilor coronavirusului anul trecut şi a teoriilor conspiraţioniste din mediul online', era de aşteptat că numărul infracţiunilor de antisemitism va creşte, a comentat Josef Schuster, liderul Consiliului Central al Evreilor din Germania.

Felix Klein, responsabilul guvernului federal cu combaterea antisemitismului, a declarat pentru cotidianul Tagesspiegel că, în timpul protestelor împotriva restricţiilor antiepidemice, 'graniţele a ceea ce poate fi rostit au fost încălcate, Holocaustul a fost minimalizat şi a fost reactivată imagistica de ură cunoscută de mult timp'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.