Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne reacţionează după startul votului la alegerile parţiale: Ce măsuri s-au luat

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că procesul de votare în localităţile în care au loc alegeri parţiale a început duminică la ora 7,00 şi nu au fost semnalate situaţii grave sau incidente de ordine publică. "Până la acest moment nu au fost semnalate situaţii grave sau incidente de ordine publică în legătură cu deschiderea secţiilor şi începerea votării. Toate sesizările privind săvărşirea de contravenţii sau infracţiuni electorale vor fi cercetate cu celeritate", a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

Campania electorală s-a desfăşurat în condiţii de normalitate, fără incidente grave, mai informează purtătorul de cuvânt al MAI, precizând că poliţiştii efectuează cercetări în 5 dosare penale pentru coruperea alegătorilor, precum şi cu privire la 4 fapte contravenţionale, a informat Dajbog. MAI precizează că, pentru desfăşurarea alegerilor în condiţii de siguranţă şi legalitate, acţionează peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. După încheierea votării, vor asigura pe timpul transportului securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale după numărarea voturilor.

Citeşte şi: Schimbări masive în legislație: Decizia autorităților care va afecta mii de oameni

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a solicitat structurilor de ordine publică atenţie sporită, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă, a mai spus Dajbog. MAI menţionează că au loc alegeri pentru primar în municipiul Deva şi în 15 comune: Bocsig - judeţul Arad, Nicşeni - judeţul Botoşani, Călăraşi - judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu - judeţul Constanţa, Teleşti - judeţul Gorj, Balş - judeţul Iaşi, Bîrghiş - judeţul Sibiu, Drăgoieşti - judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - judeţul Teleorman, Checea - judeţul Timiş, Oşeşti - judeţul Vaslui, Vlădeşti - judeţul Vâlcea.

De asemenea, sunt organizate alegeri pentru consiliul local din comuna Mereni, judeţul Constanţa. Pentru buna organizare a scrutinului electoral, MAI a asigurat achiziţionarea a 93.370 de timbre autocolante, 480 de ştampile cu menţiunea votat şi a 86 de plicuri din plastic transparent înseriate prevăzute cu sistem de sigilare în care vor fi introduse ştampilele cu menţiunea 'votat' după încheierea votării, precizează Dajbog, conform unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.