Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne scoate la concurs mai multe posturi

audi politie

Ministerul Afacerilor Interne a decis ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare a tuturor posturilor rămase neocupate şi a nevoilor de încadrare cu specialişti, pentru a se putea organiza noi concursuri de angajare, informează un comunicat al MAI transmis vineri Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, în cazul încadrării specialiştilor vor fi incluse posturi destinate medicilor şi cadrelor sanitare.

 

''Pentru cele peste 700 de posturi rămase neocupate, conducerea MAI a decis ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare a tuturor posturilor rămase neocupate şi a nevoilor de încadrare cu specialişti, pentru a se putea organiza noi concursuri de încadrare. În cazul încadrării specialiştilor vor fi incluse posturi destinate medicilor şi cadrelor sanitare'', precizează MAI.

 

Ministrul Petre Tobă a condus, vineri, o şedinţă în care s-au evaluat îndeplinirea priorităţilor MAI, precum şi modul de pregătire a misiunilor din această perioadă. De asemenea, în cadrul şedinţei au fost prezentate conducerii ministerului rezultatele finale ale concursurilor desfăşurate pentru încadrarea din sursă externă, cât şi în cazul celor destinate rechemării şi reîncadrării în activitate.

 

''Din cei peste 26.000 de candidaţi înscrişi, doar 1.707 au reuşit să se încadreze în structurile MAI. Astfel, au fost ocupate 1.693 de posturi la Poliţia Română din cele 1.853 scoase la concurs, iar la Inspectoratul General pentru Imigrări s-au ocupat 14 posturi din cele 20 scoase la concurs. În cazul posturilor destinate rechemării în activitate a foştilor angajaţi ai MAI, numărul celor admişi a fost mai mic decât numărul locurilor scoase la concurs - doar 33 de candidaţi pentru 47 de posturi la Poliţia Română, 129 de candidaţi pentru 350 de posturi la Poliţia de Frontieră, 209 candidaţi pentru 450 de posturi la IGSU, 143 de candidaţi pentru 250 de posturi la Jandarmeria Română şi numai 2 candidaţi pentru cele 10 posturi la Inspectoratul General pentru Imigrări'', arată MAI.

 

Tot în şedinţă, s-au trecut în revistă activităţile desfăşurate de structurile MAI şi Instituţiile Prefectului pentru buna organizare a alegerilor.

 

''În urma evaluării a rezultat că activităţile organizatorice sunt în grafic, ministrul Afacerilor Interne anunţând că săptămâna viitoare urmează a fi organizată o nouă şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale. Conform deciziilor de la ultima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale, duminică, Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor desfăşura prima testare a sistemului privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal'', se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.