Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Dezvoltării va reabilita Palatul Administrativ din Suceava, afectat de un incendiu anul trecut - Valoarea finanţării, peste 96 de milioane de lei

www.Isu.ro
prefectura suceava

Ministerul Dezvoltării va reabilita Palatul Administrativ din Suceava, monument istoric grav afectat de un incendiu produs anul trecut. Ministerul finanţează cu peste 96 de milioane de lei acest proiect, potrivit news.ro.

"Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea şi dotarea Palatului Administrativ din municipiul Suceava, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice şi care a fost grav afectat de un incendiu anul trecut. Astfel, clădirea va fi reabilitată cu finanţare acordată de Ministerul Dezvoltării", a anunţat ministrul Cseke Attila, citat într-un comunicat de presă.

În urma incendiului produs în martie 2021, clădirea este deteriorată, iar structura de rezistenţă a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare şi al şarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.

"Am vizitat Palatul Administrativ acum un an şi am promis că vom susţine lucrările de reabilitare după incendiu. Ministerul Dezvoltării finanţează cu peste 96 milioane de lei acest proiect", a afirmat Cseke Attila.

Potrivit ministerului, modificările şi lucrările propuse au ca scop asigurarea menţinerii rezistenţei elementelor structurale actuale şi îmbunătăţirea protecţiei seismice, conform normelor tehnice actuale, şi au în vedere intervenţiile la elementele structurale şi nestructurale, păstrându-se caracteristicile arhitecturale ale construcţiei. După executarea lucrărilor de intervenţie, vor fi înlăturate deficienţele provocate de incendiu şi se va îmbunătăţi comportarea ansamblului structural la o eventuală acţiune seismică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.