Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei dă startul selecţiei naţionale pentru Best Tourism Villages 2024

bursa.ro
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) dă startul selecţiei naţionale a localităţilor care aspiră la titlul de Best Tourism Villages, România urmând să transmită către Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) cel mult 8 propuneri de destinaţii turistice, care vor concura cu alte destinaţii din întreaga lume, a anunţat vineri ministerul.

"Iniţiativa este premergătoare desfăşurării celei de-a patra ediţii a competiţiei internaţionale a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinaţii pentru turismul rural. În urma depunerii candidaturilor şi evaluării acestora, România va transmite către OMT cel mult 8 propuneri de destinaţii turistice, care vor concura cu alte destinaţii din întreaga lume", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, localitatea candidată trebuie să aibă o densitate scăzută a populaţiei şi cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie localizat într-un peisaj cu o prezenţă importantă a activităţilor tradiţionale şi să împărtăşească valorile şi stilul de viaţă al comunităţii.

În procesul de evaluare, se vor puncta următoarele criterii de selecţie: resursele culturale şi naturale, promovarea şi conservarea resurselor culturale, durabilitate economică, socială şi de mediu, dezvoltarea turismului şi integrarea lanţului valoric, guvernanţa şi prioritizarea turismului, infrastructură şi conectivitate, sănătate, siguranţă şi securitate, materiale de prezentare (video, imagini).

"Destinaţiile din partea României, care vor participa în cadrul competiţiei mondiale, vor avea şansa de a fi desemnate Best Tourism Villages sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate identificate ca mai puţin dezvoltate în urma evaluării", se mai precizează în comunicat.

Potrivit ministerului, destinaţiile recunoscute ca Best Tourism Villages, precum şi cele selectate pentru a participa în cadrul Programului Upgrade, vor deveni membre ale unei reţele care facilitează schimbul de informaţii, experienţe şi de bune practici.

Reţeaua include, de asemenea, experţi, parteneri publici şi privaţi din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.