Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei: 'Planul de dezvoltare al Transelectrica pentru următorii 10 ani presupune investiţii de 4,1 miliarde de lei'

transelectrica

Transelectrica are un plan de dezvoltare pentru următorii zece ani, care implică investiții în valoare de 4,1 miliarde de lei, a susținut, miercuri, Bogdan Andronic, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei (ME), potrivit mediafax.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

„Transelectrica are un plan de dezvoltare, extins pe 10 ani, care presupune un efort investițional de 4,1 miliarde de lei. Ca direcții de acțiune, urmărim retehnologizarea reţelei, integrarea producţiei din zona Dobrogei, creşterea capacităţii de alimentare a consumatorilor din zonele deficitare și, în același timp, creșterea productivității. Concret, următorii 10 ani vor cuprinde investiții alocate către 1.000 de kilometri de linii noi şi retehnologizarea a peste jumătate din totalul de 81 de staţii electrice de transformare”, a afirmat Bogdan Andronic, în cadrul Forumului Energiei, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

Citește și: Adio, dosare penale! Cum ar putea scăpa Dragnea nepedepsit

Secretarul de stat din cadrul ME a menționat faptul că acest an este unul dificil, ce anunță o tranziție către o nouă perioadă de reglementare.

„Aplicând măsurile pe care le-am gândit, la finalul acestui an, vom avea o companie mai puternică, mai apropiată de traiectoria normală a unei companii strategice, de interes naţional şi, mai nou, regional, aşa cum este Transelectrica, prin intermediul căreia România va deveni un jucător puternic în cadrul sectorului”, a adăugat Andronic.

Secretarul de stat a reamintit că Transgaz a demarat lucrările pentru realizarea conductei BRUA, acestea aflându-se în graficul regăsit în contractul de execuţie.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

„Acest proiect presupune lucrări desfășurate pe 17 şantiere, în care este implicat un număr de peste 500 de muncitori, în această fază a construcţiei. Gazoductul este împărţit în 100 de tronsoane, a câte 5 km de conductă. Acest nou coridor vizează diversificarea rutelor de transport de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europa Centrală, valorificarea unor noi surse de gaze naturale, în perimetrele offshore din Marea Neagră, precum şi valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse, atât pe piaţa românească, cât şi pe cea europeană, dar şi posibilitatea curgerii fizice bidirecţionale permanente pe interconectările cu Bulgaria şi Ungaria”, a detaliat Andronic.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

Oficialul din ME a menționat că „de la începutul acestui an, Transgaz a semnat contracte de finanţare în valoare totală de 138 de milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiţii”, fapt ce asigură „premise solide” ale faptului că proiectele vor fi realizate în intervalul de timp prestabilit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.