Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educaţiei, CLARIFICĂRI în scandalul burselor pentru studenţi. 'Bursele SE ACORDĂ şi pe perioada vacanţei de vară'

captura TV
Ministerul Educatiei

După ce recent una dintre ligile studenţilor susţinea că au fost anunţaţi că nu există bani suficienţi pentru acordarea burselor şi pe perioada de vacanţă, Ministerul Educaţiei vine cu un anunţ de ultimă oră. Bursele studenţeşti, indiferent de categorie, se acordă pe toată durata anului universitar, respectiv pe 12 luni, implicit şi pe perioada vacanţei de vară, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Urmare a intrării în vigoare, în luna iunie, a Legii 137/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, bursele studenţeşti, indiferent de categorie, se acordă „pe toată durata anului universitar (12 luni)”. În acest sens, după apariţia legii, Ministerul Educaţiei Naţionale a modificat metodologia-cadru de acordare a burselor prin ordinul de ministru nr. 4104/2017 (publicat în Monitorul Oficial al României nr. 523/05.07.2017, Partea I) şi a solicitat universităţilor, în data de 6 iulie 2017, să opereze modificările care se impun în metodologiile proprii", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, remis luni MEDIAFAX.

Citeşte şi: Un nou HOP pentru absolvenţii de liceu: Încep înscrierile la FACULTĂŢI. Câte locuri sunt disponibile

Astfel, pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educaţiei instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie, respectiv de 63.908.245 lei, din care 54.582.957 lei pentru studenţii români înmatriculaţi în ciclurile universitare de licenţă şi master, indiferent de numărul de zile de vacanţă ale studenţilor, urmând ca pentru luna august, cuantumul să fie acelaşi.

La momentul constituirii bugetului de stat pe anul 2017, fondul de burse a fost fundamentat pornind de la durata calendaristică a activităţilor didactice,adică în medie 8,3 luni, numărul studenţilor bugetaţi şi cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţie socială a studenţilor de 201 lei/lună/student, potrivit Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ dat de sindicatele din SĂNĂTATE: '50% dintre medici NU beneficiază de prevederile de salarizare bugetară'

Odată cu adoptarea Legii 137/2017, durata calendaristică a activităţilor didactice a fost extinsă pe toată durata anului, fiind astfel acoperite şi vacanţele.

Reacţia Ministerului Educaţiei vine după ce Liga Studenţilor (LS IAŞI) a informat studenţii că bursele studenţeşti promise pentru vara aceasta nu vor fi virate decât la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, având în vedere că nu s-au alocat fonduri în acest sens, urmând ca acestea să fie disponibile abia după rectificarea bugetară din luna august.

Citeşte şi: Fostul preşedinte AEP, dezvăluiri INCREDIBILE. Cum a fost AMENINŢATĂ ca să-i DENUNŢE pe Dragnea, Ponta şi Ghiţă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.