Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului 'Granturi pentru unităţile de învăţământ pilot'

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului ''Granturi pentru unităţile de învăţământ pilot'', apelului fiindu-i alocate 12 milioane de euro pentru a finanţa cel puţin 60 de unităţi de învăţământ, individual sau în parteneriate.

"Pentru prima dată în România vor fi finanţate programe-pilot propuse direct de unităţi de învăţământ cu nivel de calificare ISCED 0-5 sau de parteneriate şi reţele formate de acestea, atât pentru a încuraja subsidiaritatea, cât şi pentru a testa impactul schimbărilor sistemice în vederea ajustării, corectării şi adaptării acestora la nevoile comunităţii. Acest apel reprezintă operaţionalizarea Reformei 7 - Reforma guvernanţei sistemului de învăţământ preuniversitar şi profesionalizarea managementului, Investiţia 18, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi are ca scop îmbunătăţirea rezilienţei sistemului de educaţie prin creşterea gradului de autonomie a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea adaptării sistemului de învăţământ nevoilor actuale ale beneficiarilor direcţi, conform Raportului 'România Educată'", afirmă ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat de presă.

Vor fi finanţate activităţile de inovare educaţională sau de experimentare a unor măsuri individuale, specifice, pentru a testa abordări noi, inovative, de predare-învăţare-evaluare, de dezvoltare a unui învăţământ incluziv, de eficientizare a costurilor, de digitalizare sau de colaborare la nivel local, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, măsurile pilotate trebuie să aibă potenţial de a îmbunătăţi managementul şcolar, performanţele elevilor, practicile de lucru în şcoli, starea de bine a participanţilor la procesul de educaţie, calitatea procesului didactic şi trebuie să abordeze cel puţin două din următoarele priorităţi: managementul unităţii de învăţământ, inclusiv finanţare alternativă; elemente inovative la nivel de curriculum, plan-cadru, arii curriculare, programe şcolare; metode şi standarde de evaluare a performanţelor elevilor; metode de evaluare instituţională şi asigurare a calităţii; dezvoltarea carierei didactice.

"Finanţarea poate ajunge până la 200.000 de euro pentru unităţile de învăţământ care aplică individual şi până la 1.000.000 de euro pentru parteneriatele sau reţelele care implică mai multe unităţi de învăţământ. Sunt eligibile pentru finanţare toate unităţile din reţeaua naţională de învăţământ, publice sau private. Sunt eligibile de asemenea orice tipuri de cheltuieli cu excepţia investiţiilor în infrastructură mare, precum şi cheltuielile recurente cu personalul", se precizează în comunicat.

Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reformă, va asigura procesul de selecţie, contractare şi monitorizare a implementării.

Perioada de consultare este 11 iulie - 31 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.