DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Educației anunță că 12.945 de școli sunt în scenariul verde, 4.406 în scenariul galben și 305 în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

12.945 de școli fac activități cu copiii în scenariul verde, 4.406 în scenariul galben, iar elevii din 305 nu merg la școală, unitățile școlare fiind în scenariul roșu și au activități exclusiv online, a anunțat, luni, Ministerul Educației, anunță mEDIAFAX.

Conform datelor transmise Ministerului Educației și Cercetării de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), luni, un număr de 12.945 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Alte 4.406 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Citește și: Medicul Dorel Săndesc DĂ BOMBA: românii care poartă mască se pot INFECTA cu coronavirus, dar fac forme ușoare

În 305 de unități de învățământ din țară elevii nu merg la școală, unitățile de învățământ fiind în Scenariul 3 (S3), când participarea preșcolarilor și elevilor la activități/lecții este online.

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, anunță MEC.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.