Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației reacționează la perchezițiile asupra elevilor: 'Considerăm esențial ca toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact'

captura TV
Ministerul Educatiei

În urma unor percheziții efectuate la o școală din Jilava, județul Ilfov, părinții au fost revoltați pentru că elevilor nu li s-au explicat motivele și unii dintre ei au reclamat atacuri de panică. Ministerul Educației reacționează și transmite că e nevoie de prudență în intervenții și de mult calm.

Părinții școlii din Jilava unde au avut loc percheziții au spus că elevii au fost speriați și unii au suferit atacuri de panică.

Polițiștii au făcut percheziții la Şcoala Gimnazială nr. 1 Jilava, unde ar fi existat indicii că sunt elevi care au introdus în unitatea de învățământ arme albe.

Conform IPJ Ilfov, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ.

Luni, Ministerul Educației a transmis că a avut discuții atât cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Ilfov, cât și cu reprezentanții MAI, după ce a fost sesizat.

„Fiind conștienți de rolul acțiunilor preventive și de importanța intervențiilor poliției pentru asigurarea sănătății și a integrității elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, considerăm esențial ca toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic. Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenții urgente sau despre acțiuni de percheziționare derulate în baza legislației în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor și să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, transmite Ministerul Educației, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.