Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației, referitor la publicarea tezelor de doctorat: Dezvăluirea datelor cu caracter personal se poate realiza în temeiul legal

Inquam Photos / Octav Ganea
monica anisie

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, miercuri seară, că publicarea tezelor de doctorat ”reprezintă o măsură asumată deschis de ministrul Educaţiei şi Cercetării”, iar acest lucru se va face ”în temeiul legal” în ceea ce priveşte dezvăluirea datelor cu caracter personal.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a făcut, miercuri seară, precizări cu privire la publicarea tezelor de doctorat şi a precizat că, date fiind temerile publice cu privire la respectarea datelor cu caracter personal pe durata acestui proces, s-a cerut un punct de vedere de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P), potrivit News.ro.

Citește și: Moise Guran iese la atac: Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

De asemenea, Ministerul Educaţiei a publicat răspunsul primit de la A.N.S.P.D.C.P.

”Publicarea tezelor de doctorat reprezintă o măsură asumată deschis de ministrul educaţiei şi cercetării. Se observă în acest punct de vedere faptul că A.N.S.P.D.C.P a precizat Ministerului Educaţiei şi Cercetării faptul că dezvăluirea datelor cu caracter personal din cadrul publicării tezelor de doctorat se poate realiza în temeiul legal al necesităţii prelucrării datelor cu caracter personal în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care îi revine, cu informarea prealabilă a persoanei vizate şi oferirea posibilităţii de a se opune şi cu respectarea principiilor de prelucrare, în special al reducerii la minim a datelor. Acest punct de vedere se regăseşte şi în Adresa Ministerului Educaţiei şi Cercetării transmisă instituţiilor de învăţământ superior”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educaţiei.

Citește și: Apropiatul lui Liviu Dragnea a făcut anunțul: Revine în Partidul Social Democrat!

În 12 februarie, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice, iar şcolile doctorale, evaluate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.