Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației, Științei și Cercetării din Austria premiaza un membru corespondent al Academiei Romane

academia romana
Profesorul ANDREI PIPPIDI, membru corespondent al Academiei Române, va primi loc în data de 6 noiembrie 2020 PREMIUL DANUBIUS oferit de Ministerul Educației, Științei și Cercetării din Austria. Ceremonia de decernare va avea, în regim on-line, la ora 13. Laudatio va fi rostită de prof. Oliver J. Schmitt, vicepreședinte al Academiei Austriece de Științe.
Premiul Danubius a fost inițiat în anul 2011 de către Institut für den Donauraum und Mitteleuropa și de către Ministerul Educației, Științei și Cercetării din Austria și este decernat personalităților care prin activitatea lor științifică sau culturală au adus o contribuție deosebită la cunoașterea și la dezvoltarea Regiunii Dunării.
Dată fiind diversitatea realităților din Regiunea Dunării, Premiul Danubius vizează două câmpuri de cercetare interdisciplinară: pe de o parte științele umaniste, culturale și sociale și, pe de altă parte, științele vieții, și se acordă anual, prin rotație. Premiul recompensează acele contribuții care servesc la înțelegerea interculturală în această regiunea, la îmbunătățirea condițiilor de viață și la coexistența armonioasă a oamenilor.
Premiul Danubius din acest an este conferit profesorului Andrei Pippidi, membru corespondent al Academiei Române, pentru valoroasa operă științifică realizată, precum și pentru implicarea sa în conservarea patrimoniului cultural material al României, fiind recunoscut ca „un savant român strălucit, cu carismă paneuropeană“.
Sursa: Academia Romana

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.