Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Energiei a finalizat pașii pentru fuziunea ELCEN-RADET. Planul de reorganizare va fi supus aprobării judecătorului sindic

elcen

Ministerul Energiei a finalizat pașii instituționali necesari fuziunii ELCEN-RADET. În 24 septembrie, creditorii ELCEN au aprobat planul de reorganizare al societății, urmând ca acesta să fie supus aprobării judecătorului sindic în 18 octombrie.

Pasul următor este ca Primăria Municipiului București (PMB) să modifice Planului de Reorganizare a RADET cu soluția ”în oglindă” aplicată în Planul de reorganizare a ELCEN.

Al treilea pas constă în aprobarea modificărilor de către Consiliul General al Municipiului București și de creditorii RADET.

Practic, după ce pașii amintiți vor fi realizați se va putea produce transferul de afacere (bunuri și personal) de la ELCEN, respectiv RADET, către Compania Municipală Energetica.

Reamintim că Ministerul Energiei a inițiat și promovat încă din 2013 un memorandum privind realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat pentru municipiile București și Constanța”, aprobat în ședința Guvernului din 27 martie 2013. Memorandumul prevedea că soluția pentru gestionarea corespunzătoare a acestui serviciu public este unificare parții de producere cu cea de distribuție a energiei termice.

Ministerul Energiei își exprimă, ca și până acum, toată deschiderea ca, în condițiile respectării prevederilor constituționale stipulate la art. 1 alin (4) din Constituția României, să asigure, în limitele atribuțiilor sale, suportul instituțional pentru susținerea, implementarea și finalizarea măsurilor de organizare a SACET la nivelul Municipiului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.