Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Energiei din Ucraina cere ajutorul României: 'Nevoie urgentă de a reaproviziona stocurile de combustibil, benzină, motorină și cărbune'

Iaroslav Demcenkov, adjunctul ministrului energiei din Ucraina, a trimis o scrisoare omologilor din țările europene, inclusiv din România. Oficialul ucrainean afirmă că țara sa are nevoie urgență de asistență pentru a asigura stabilitatea sistemului energetic. Ucraina are nevoie de gaze, benzină, motorină și cărbune, transmite ministrul adjunct.

„Dragi colegi,

În numele Ministerului Energiei al Ucrainei, fac un apel să oferiți asistență de urgență pentru a asigura stabilitatea sistemului energetic al Ucrainei, care este amenințat după invazia brutală a armatei ruse din 24 februarie 2022.

Există o nevoie urgentă de a reaproviziona stocurile de combustibil, benzină, motorină și cărbune. În plus, deoarece există rezerve de cărbune doar pentru 17 zile, Ucraina va avea nevoie de volume suplimentare de gaz pentru a asigura producerea de energie electrică și pentru a evita întreruperile de curent.

Estimările volumelor necesare vor fi calculate și furnizate în curând.

Puteți ajuta fie prin furnizarea fizică a resurselor energetice Ucrainei, fie oferind sprijin monetar Guvernului Ucrainei pentru a achiziționa volumele necesare.

Vă rugăm să rețineți că, în prezent, există și o nevoie acută de echipamente, vehicule speciale, materiale și truse necesare pentru întreținerea infrastructurii de electricitate și gaze a Ucrainei.

O listă preliminară a acestor nevoi este atașată.

O vom actualiza în mod regulat, deoarece primim cele mai recente informații de la companiile locale de energie și putem vedea amploarea completă a daunelor cauzate și asistența necesară. Aceste actualizări vă vor fi distribuite fie de mine, fie de un alt angajat al Ministerului, în funcție de cine este disponibil și are conexiune stabilă la internet.

Cu mulți parteneri europeni și globali care fac tot posibilul pentru a contribui la siguranța și stabilitatea țării noastre, vreau să vă rog încă o dată să faceți tot ce vă stă în putere pentru a sprijini Ucraina, deoarece stabilitatea acesteia este vitală pentru securitatea și prosperitatea Europei.

Aș dori să vă fac apel să oferiți ajutor tuturor ucrainenilor care au intrat în țările UE, oferindu-le adăpost, hrană și sprijin medical.

Suntem mișcați și apreciem profund tot sprijinul pe care lumea îl arată Ucrainei chiar acum!

Toate cele bune”, se arată în scrisoarea semnată de adjunctul ministerului Energiei din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.