Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță că în această lună va finaliza etapa de contractare în urma celui de-al doilea apel de proiecte

Freepik.com
familie copii protectia minorilor

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță că în această lună va finaliza etapa de contractare în urma celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Investiția I.1- Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie. În urma celui de-al doilea apel, 71 de proiecte au fost declarate eligibile.

Bugetul total al apelului II de proiecte este echivalentul în lei al sumei de 21.019.124,73 Euro (valoarea include 15% supracontractare), fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență. Sprijinul financiar se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate și/sau a plății cheltuielilor angajate în perioada 01.02.2020 – 31.12.2024.

„Menționăm că în urma primului apel lansat, au fost semnate în luna noiembrie și decembrie 2023 și în luna ianuarie 2024 un număr de 89 de contracte cu furnizori publici de servicii sociale acreditați în condițiile legii care funcționează la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor.

Astfel, prin crearea celor 150 de centre de zi, peste 4.500 de copii vor putea beneficia gratuit de masă caldă, servicii de igienă, sprijin în efectuarea temelor și consiliere psihologică din partea specialiștilor. Scopul acestor centre este exact de a oferi sprijin familiei pe timpul zilei, pentru ca seara părinții să-și poată lua copilul acasă, într-un mediu mai puțin tensionat de problemele și neajunsurile de zi cu zi.

Sunt trei tipuri de investiții ce pot fi finanțate: Centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți; Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități; Centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii”, se arată într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.