Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanţelor ar putea lista o nouă emisiune Fidelis în trimestrul următor

Ministerul Finanţelor ar putea lista o nouă emisiune Fidelis în trimestrul viitor, iar în perioada următoare se doreşte participarea CEC Bank la distribuirea lor, a anunţat miercuri Mihai Călin Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, la o videoconferinţă privind piaţa de capital, notează Agerpres.

"Succesul ultimelor emisiuni de titluri de stat şi încrederea de care s-a bucurat Guvernul României prin emisiunea ultimelor titluri de stat ne face să mergem în continuare cu acest proces. Cel puţin în următorul trimestru va fi cu siguranţă o nouă emisiune de titluri de stat, undeva prin mijlocul verii, o nouă listare a titlurilor de stat prin mijlocul verii...Deci dorim să continuăm acest proces. Mai mult decât atât, aceste titluri de stat Fidelis au fost distribuite printr-un consorţiu de bănci. Vorbim de bănci private acum: BCR, Banca Transilvania, Alpha Bank şi am vrea să lărgim gama băncilor şi să introducem inclusiv CEC Bank, care până la urmă este o bancă de stat, cu filiale peste tot prin România şi cu o capitalizare mai mare şi o capacitate mai mare de a ajunge mai uşor înspre cetăţeni", a spus Mihai Călin Precup, la videoconferinţa organizată de Profit.ro alături de Team Innovation Media.

El a reamintit faptul că săptămâna trecută a avut loc listarea la Bursă a titlurilor de stat Fidelis prin care în doar 15 zile statul român a reuşit să strângă de la persoane fizice rezidente şi nerezidente peste două miliarde de lei.

Secretarul stat a afirmat că "este o sumă bună" şi arată că, în ciuda contextului în care ne aflăm, populaţia are încredere în Ministerul de Finanţe şi în Guvernul României.

În ceea ce priveşte listarea Hidroelectrica, el a subliniat că există mai multe nivele de decizie. Primul este la nivel de Hidroelectrica, care trebuia să ia decizia în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pe ce bursă doresc să se listeze.

"Hidroelectrica aparţine de Ministerul Energiei, dacă nu mă înşel, cred că Ministerul Energiei este acţionar direct acolo. Din câte ştiu eu discuţiile până acum acolo sunt pentru Bursa din Bucureşti. Pe de altă parte, Ministerul de Finanţe este acţionar direct în Fondul Proprietatea. Eu sunt reprezentant al Ministerului de Finanţe în acţionariatul Fondului Proprietatea şi încerc să monitorizez ce fac ei acolo. Noi am crescut de la 1 şi ceva la sută pe mandatul actualului ministru la 5,7%. Astăzi suntem undeva la 5,7% acţiuni în Fondul Proprietatea pentru că actualul Guvern, actualul ministru de Finanţe, au hotărât să plătească ultima contribuţie de capital", a declarat Mihai Călin Precup.

El a menţionat că al doilea nivel de decizie, după Hidroelectrica, în ceea ce priveşte listarea, este la nivel de FP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.