Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiţiei din SUA promite să apere clinicile din Texas în cadrul disputei privind dreptul la avort

BBC
Texas

Ministerul american al Justiţiei a promis luni să protejeze, cu mijloacele statului federal, clinicile practicând avorturi în Texas, un stat din sudul ţării care tocmai a adoptat o legislaţie extrem de restrictivă privind întreruperea voluntară a sarcinii, notează AFP preluat de agerpres.

Ministerul "va oferi sprijinul forţelor de ordine federale dacă o clinică practicând avorturi sau un centru de sănătate sexuală şi reproductivă este atacat", a făcut ministrul Merrick Garland într-un comunicat.

Au fost stabilite contacte cu deja contacte cu procurorii şi cu birourile FBI din Texas, a precizat el.

"Nu vom tolera nicio violenţă, niciun obstacol fizic şi nicio vătămare materială împotriva persoanelor care doresc să obţină sau să ofere servicii contraceptive", se menţionează în comunicat.

Ministerul invocă o lege din 1994 (Freedom of Access to Clinic Entrances Act sau FACE), care interzice orice formă de violenţă împotriva exercitării dreptului la avort.

Pe de altă parte, administraţia Biden caută modalităţi de a contracara pe plan juridic legislaţia texană pe care Curtea Supremă a SUA a refuzat să o suspende, dând o lovitură majoră dreptului la avort.

Texasul interzice acum avortul după ce se detectează bătăile inimii embrionului, sarcină de şase săptămâni, când majoritatea femeilor nici măcar nu ştiu că sunt gravide. Cu excepţia cazurilor de urgenţă medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.