Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul libian al Petrolului respinge acordul de 8 miliarde de dolari încheiat de Eni cu NOC pentru proiecte de gaze naturale

convorbiri.ro
petrol

Ministerul a declarat că acordul încalcă legea și a obiectat în mod special cu privire la termenii acordului, afirmând că acesta crește cota de participare a Eni la veniturile proiectului la 37%, de la 30%, cât fusese convenit anterior, scrie nsenergybusiness.com.

Ministerul Petrolului și Gazelor din Libia a respins acordul în valoare de 8 miliarde de dolari încheiat între National Oil Corporation (NOC) și compania italiană Eni pentru proiectul Structures A&E, în valoare de 8 miliarde de dolari.

Ministerul a declarat că acordul a încălcat legislația legală stipulată în legea privind sectorul petrolier și în legea de înființare a NOC și a fost semnat fără aprobarea sa.Acesta a obiectat în mod special cu privire la termenii acordului care măresc cota-parte a Eni din veniturile proiectului la 37%, de la 30%, cât fusese convenit anterior.

Ministerul a solicitat președintelui NOC să respecte mecanismele legale și să trimită justificările tehnice și economice pentru semnarea acordului.

Ministerul a declarat: "Decizia unilaterală a NOC de a modifica acordurile deschide calea pentru alți parteneri de a spune că se poate face orice modificare la ceea ce s-a convenit anterior, fără a trece prin procedurile și legislația din legislația libiană".

Săptămâna trecută, Eni a semnat un acord cu NOC pentru dezvoltarea proiectului Structures A&E din Libia.Proiectul include dezvoltarea a două câmpuri de gaze, Structure A și Structure E, situate în zona contractuală D, în largul Libiei.

Eni a declarat că proiectul va avea un impact semnificativ asupra industriei și a lanțului de aprovizionare aferent și va contribui la economia libiană.

Proiectul Structures A&E va contribui la creșterea producției de gaze pentru aprovizionarea pieței interne libiene și pentru exportul către Europa, a precizat compania.

CEO-ul Eni, Claudio Descalzi, a declarat săptămâna trecută: "Acest acord va permite realizarea unor investiții importante în sectorul energetic din Libia, contribuind la dezvoltarea locală și la crearea de locuri de muncă, consolidând în același timp rolul Eni ca operator de top în această țară."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.