Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Mediului din Indonezia a anunţat că şi-a încheiat colaborarea cu WWF

twitter.com
wwf

Ministerul Mediului din Indonezia a anunţat că şi-a încheiat colaborarea cu World Wide Fund for Nature (WWF), acuzând organizaţia pentru protecţia naturii că şi-a depăşit rolul şi a criticat gestionarea de către guvern a incendiilor din ţară, relatează joi AFP potrivit Agerpres.

Autorităţile indoneziene nu au apreciat criticile publicate de personalităţi având legături cu WWF cu privire la mijloacele folosite pentru a încerca să stingă vastele incendii care au devastat pădurile din insulele Sumatra şi Borneo în 2019 şi care au provocat un nor de fum toxic şi gaze cu efect de seră.

"Ei au negat şi au discreditat eforturile guvernamentale" de a pune capăt celor mai grave incendii din ţară de peste patru ani, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului, sub rezerva anonimatului.

"Un acord de cooperare trebuie să rămână în cadrul prevăzut şi presupune respect reciproc", a adăugat el.

Ministerul indonezian a trimis o scrisoare către biroul local WWF pentru a pune capăt unui acord de cooperare ce datează din 1998 şi care prevede o colaborare pentru protecţia naturii şi speciilor şi gestionarea pădurii.

Ministerul a estimat că WWF a depăşit cadrul acordului cu programe legate de schimbările climatice, gestionarea deşeurilor şi problemele de mediu din arhipelag.

Organizaţia pentru protecţia naturii a dat asigurări că şi-a respectat obligaţiile.

"WWF Indonesia se angajează să-şi respecte rolul şi obligaţiile în cadrul societăţii civile şi să contribuie la gestionarea durabilă a resurselor naturale", a declarat pentru AFP Kuntoro Mangkusubroto, un purtător de cuvânt al organizaţiei.

Încetarea acordului de cooperare cu ministerul nu ar trebui însă să însemne şi sfârşitul prezenţei WWF în Indonezia, deoarece ONG-ul colaborează şi cu alte agenţii guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.