Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Mediului: Timmermans felicită România pentru decizia de a semna declaraţia prin care PEE devine motor de redresare post-COVID

ziuanews.ro
ministerul mediului

Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, felicită România pentru decizia de a semna declaraţia comună prin care Pactul Ecologic European (PEE) devine motor de redresare post Covid 19, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Mediului.

"Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, felicită România şi pe ministrul Costel Alexe pentru decizia de a semna declaraţia comună prin care Pactul Ecologic European (PEE) devine motor de redresare post Covid 19. Vicepreşedintele Timmermans a subliniat, în scrisoarea adresată ministrului Costel Alexe ca răspuns la semnarea declaraţiei, că obiectivele PEE vor continua să ghideze activitatea Comisiei pe termen lung pentru o economie durabilă şi neutră din punct de vedere climatic. De aceea, pachetul de măsuri pentru redresarea economică, adoptat recent, evidenţiază statutul PEE ca noua strategie de creştere a Europei şi rolul său în realizarea unei redresări juste, durabile şi rapide şi nu în ultimul rând a unei tranziţii juste şi echitabile, care să nu lase pe nimeni în urmă", arată sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ce i s-a întâmplat fostului președinte Emil Constantinescu – A fost nevoie de intervenția SPP-ului

Ministrul Mediului arăta, în luna mai a acestui an, că Pactul Ecologic European îşi propune să mobilizeze cel puţin 1.000 de miliarde de euro în următorii 10 ani.

"Aceste fonduri pot fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea surselor nepoluante de energie dar şi pentru a face tranziţia ecologică, în energie, fără suferinţe sociale. Nu în ultimul rând, România va avea şansa de a dezvolta industrii şi locuri de muncă noi. COVID ne-a adus acasă peste 1 milion de români. Banii din Pactul ecologic european ne pot ajuta să creăm condiţiile prin care românii întorşi acasă să rămână în ţară, lângă familiile lor", a declarat Alexe în 14 mai.

Pactul Ecologic European este văzut ca o strategie de creştere pentru UE, în măsură să mobilizeze resurse financiare, să stimuleze economiile şi să creeze noi locuri de muncă în perioada post-criză accelerând, în acelaşi timp, tranziţia la neutralitatea climatică, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Grupul celor 18 state membre semnatare a Declaraţiei consideră că obiectivul neutralităţii climatice, până în 2050, precum şi un cadru puternic de politici, pot asigura un mediu investiţional stabil şi orientat spre viitor pentru economia UE, ca o condiţie prealabilă esenţială pentru stimularea economică şi crearea de locuri de muncă.

Aceleaşi state membre susţin, în continuare, creşterea obiectivului 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la cel puţin 40% la 50 - 55%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.